CCOO REBUTJA EL NOU ATAC A L’ALUMNAT AMB DISCAPACITAT O AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECÍFIQUES.

Les retallades també afecten a l’escola inclusiva
CCOO REBUTJA EL NOU ATAC A L’ALUMNAT AMB DISCAPACITAT O AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECÍFIQUES.
La Federaciód’Ensenyament de  CCOO de Catalunya vàrem denunciar a l’inici d’aquest curs com les polítiques d’austeritat i de retallades aplicades pel Govern de la Generalitat estaven afectant a l’alumnat amb discapacitat i vam presentar , per aquest motiu, una queixa al Síndic de greuges.
Lamentablement, a les acaballes del curs hem de continuar  denunciant que aquestes polítiques tornen a tenir a l’alumnat amb necessitats educatives específiques o amb discapacitat en el seu punt de mira. Segons la Resolució de plantilles que el Departament d’Ensenyament va lliurar a les organitzacions sindicals el passat 9 de maig, les USEE (Unitats de Suport a l’Educació Especial) dels Instituts de Secundària, que fins ara són ateses per dos docents, a partir d’ara només disposaran d’ 1’5. No es diu res dels educadors/es d’educació especial que esperem no es vegi afectat per cap retallada.
Així doncs, l’alumnat que necessita d’una USEE per poder fer front a la seva escolarització en un centre ordinari, a la qual té dret, serà atès el proper curs per menys personal que tindrà més càrrega lectiva i menys hores de preparació de materials adaptats. El fet de canviar una persona amb jornada sencera per una amb la meitat, suposarà el trencament de la majoria de parelles docents que fins ara han tirat endavant aquestes unitats.  CCOO considera que aquesta no és la millor manera d’aconseguir els drets d’aquest alumnat:
ñDret a rebre l’atenció necessària per al desenvolupament correcte de les seves aptituds.
ñDret a no ser discriminat a l’escola i a accedir-hi i romandre-hi en condicions d’igualtat amb la resta d’alumnat.
ñDret a que a l’escola l’asseguri el suport necessari perquè pugui assolir els mateixos objectius que la resta d’alumnat.
Pel que fa a l’ocupació en els sectors educatius, aquesta mesura representa un nou greuge, ja que suposarà destruir el 25% dels docents destinats a aquestes unitats a tot Catalunya.
El Govern continua entestat en les polítiques d’austeritat, de retallades de drets, de retallades a l’estat del benestar, de retallades de serveis a les persones amb més necessita.Tot el contrari que els països més avançats del nostre entorn, justament aquells als que menys està afectant la crisi econòmica i que més ràpidament i amb més justícia social estant tirant endavant.