"Nova" reforma i millora de la Formació professional?

‘@font-face { font-family: “Arial”; }@font-face { font-family: “Arial”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: “Times New Roman”; }.MsoChpDefault { font-size: 10pt; }div.WordSection1 { page: WordSection1; }

TEMARIS D’OPOSICIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL:
Professors preparats per tecnologies que ja no existeixen
Després de fer pública la nostra indignació per la decisió ministerial de canviar de nou els temaris d’oposicions docents i denunciar  el  greu perjudici per a milers d’opositors, és oportú fer especial referència a l’impacte d’aquesta decisió en els continguts que ha de dominar el professorat de la Formació Professional del sistema educatiu.
Els temaris de les oposicions docents relacionats amb les especialitats de FP que es van publicar al BOE del 18 de novembre passat, han canviat substancialment des dels anys 90, ja que el seu contingut està relacionat amb els currículums dels nous títols de Formació Professional publicats després de la LOE i adaptats a les noves exigències de l’actual mercat de treball i dels actuals estàndards europeus.
Només a tall d’exemple, per a l’especialitat d’Electrònica s’ha derogat un temari que contemplava la fibra òptica, les comunicacions, la TV-digital, l’ àudio-digital i vídeo-digital i informàtica. Mentrestant per a aquesta mateixa especialitat s’ha recuperat un temari en el qual no apareixen aquests continguts ja que quan es van dissenyar no estava implantada aquesta tecnologia.
En la branca d’Electricitat s’ha derogat un temari que establia entre els seus continguts les instal·lacions fotovoltaiques, instal·lacions eòliques i centrals elèctriques,  tecnologies d’àmplia difusió a causa del desenvolupament de les energies renovables, a més dels sistemes de control i robòtica industrial de què disposem per l’avanç tecnològic, que fa anys eren impensables.
A més en tots els temaris derogats de les especialitats d’FP s’inclouen temes relacionats amb l’impacte ambiental, la seguretat, la prevenció de riscos laborals i els processos productius dels sectors; continguts que estan molt relacionats amb la sensibilitat de la nostra societat i del mercat de treball actuals que no s’establien en els temaris anteriors.
D’altra banda, en els temaris derogats de les especialitats de tecnologia i d’Informàtica s’introduïen continguts relacionats amb les TIC’s -informàtica, xarxes de telecomunicacions, internet i intel·ligència artificial -, que lògicament no estan inclosos en els temaris “recuperats” ja que no existien aquestes tecnologies quan es van elaborar. Aleshores no s’havien desenvolupat ni les tecnologies de la informació i la comunicació.
El mateix passa amb les especialitats d’Arts Gràfiques en què el desenvolupament tecnològic dels últims anys ha estat enorme i els temaris ara restablerts estan totalment desfasats.
Els opositors, per decisió del nostre Ministeri d’Educació, hauran de preparar uns coneixements totalment desfasats que ja no serveixen per a res…Per aquí comença la gran millora de la Formació Professional anunciada per la nova administració central?
…Tant enyoren alguns el passat?