Els treballadors/es de l’ensenyament no reglat volen negociar un conveni digne

CCOO PRESENTARÀ MÉS DE 1.500 SIGNATURES, DE TREBALLADORS/ES, DELEGATS SINDICALS I ALUMNAT, A LA PATRONAL DEL SECTOR DELS ENSENYAMENTS NO REGLATS COM A EXPRESSIÓ DE SUPORT A LA NEGOCIACIÓ D’UN CONVENI COL·LECTIU DIGNE
Una delegació de representants sindicals del sector dels ensenyaments no reglats (acadèmies d’idiomes, informàtica, reforç escolar, formació contínua, formació ocupacional, preparació d’oposicions, ensenyaments artístics i altres) presentarà 1.400 signatures a la patronal demà divendres, 11 de maig, a les 10.30h, a la seu de la patronal (c/Roger de Llúria, 155, de Barcelona).
Aquestes signatures són de treballadors/es del sector, delegats/des sindicals, alumnes i famílies dels treballadors del sector. El lliurament de les signatures té l’objectiu d’enviar un missatge clar a la patronal: que els treballadors volen un conveni col·lectiu digne que posi fi a l’alt grau de precarietat que pateix el sector.
L’acte és la continuïtat de la protesta del passat dissabte 5 de maig, quan 200 treballadors/es del sector es van manifestar davant de la patronal exigint un conveni col·lectiu digne.
Els ensenyaments no reglats proporcionen formació al llarg de la vida però la feina dels i les professionals que els imparteixen està poc valorada a nivell polític i social, i les seves condicions laborals són molt precàries.
CCOO denúncia la precarietat, les pràctiques fraudulentes en contractes, Seguretat Social, i negació dels drets dels treballadors i de les treballadores. La reforma laboral empitjora una situació que ja és massa precària.
CCOO exigeix la valoració del sector no reglat perquè l’alumnat i els professionals s’ho mereixen. CCOO reivindica que impartir un ensenyament i formació de qualitat necessita condicions laborals de qualitat.
Per tot això, divendres 11 de maig, CCOO portarà a la seu de la patronal del sector les 1.400 signatures de suport al conveni col·lectiu, al c/Roger de Llúria, 155, Barcelona.