Retribucions 2011: guanyarem menys que el 2010. I menys que el 2009


   PDF del quadre de retribucions 2010, amb comparatives salarials i pagues extres (+)   

El 2011 guanyarem menys que el 2010. I  menys que el 2009!. En el còmput anual, durant el 2010 la retallada s’ha aplicat a 8 pagues. El 2011 s’aplicarà a les 14 pagues.  

·   L’aplicació de la retallada salarial que s’aplica des del reial decret trenca radicalment amb les pujades que hem tingut en el darrer període en aplicació dels Acords que CCOO havia signat, com han estat  les pagues extres del 100%  i l’aplicació de  la clàusula de revisió salarial que havíem tingut a Catalunya els últims anys:

·   Any 2006: Pujada del 4,3% 

·   Any 2007: Pujada del 3,6%

·   Any 2008: Pujada del 4,5%

·   Any 2009: Pujada  del 3%

·    

Any 2011 respecte a 2009: baixada de més del 5,1% (mínim 1.472 €) a cossos de grup A2 i al voltant del 7% (mínim 2.236 €) a cossos de secundària.
L’impacte en poder adquisitiu és molt superior, ja que l’IPC del 2010 ha estat del 3%.

 

 

L’any 2011 es congelen les retribucions ja retallades a partir del juny del 2010. Aquesta duríssima retallada “queda consolidada”: no és passatgera i s’arrossegarà el 2011 i en el futur…  si no aconseguim fer-la enrere i recuperem el poder adquisitiu.  
·   El salari mensual a partir de l’1 de gener de 2011 serà idèntic a la mensualitat que ja tenim des de l’1 de juny del 2010.  Les dues pagues extres del 2011 seran similars a la retallada del Nadal 2010. A les pagues extres és on s’aplica la màxima retallada de les retribucions bàsiques (sou base i els triennis), a més del 5% de les complementàries.
·   Si no els aturem, ells no s’aturaran!: No podem deixar governar als mercats especulatius, que ja tornen a demanar aplicar més mesures antisocials i noves retallades fent recaure les factures de la crisi sobre els treballadors i les treballadores. Per això la mobilització continua, i cal que sigui unitària,  contra els retalls i per la recuperació salarial i en defensa del benestar.
Què fem CCOO per lluitar contra la retallada salarial i la vulneració dels Acords Sindicals?

• Els recursos que CCOO ha interposat per tal d’anul•lar el Reial Decret de retallades salarials per a la seva aplicació han estat admesos.  No poden dir altres el mateix.
• Hem aconseguit que l’Audiència Nacional admeti a tràmit i remeti al Tribunal Constitucional aquesta norma en considerar que hi ha principis d’il•legalitat en aquest Reial Decret. La Sala del Social de l’Audiència Nacional ha demanat al Tribunal Constitucional que determini si la retallada vulnera el dret a la llibertat sindical i el principi d’igualtat, recollits en la nostra Constitució.
• Hem convocat dues vagues: una d’empleats públics i una vaga general. La mobilització continua.
• Estem treballant, perquè el resultat final d’aquest procés sigui vinculant per a tots els empleats públics; per tant no és necessari presentar recursos individuals, (circulen per internet models de sol•licitud de reclamació individual, amb errors de forma i de fons) ja que si es dicta sentència favorable del Tribunal Constitucional, en contra de les retallades salarials, serà aplicada a tots els empleats públics.
• Promovem una ILP contra la reforma laboral, la pèrdua de drets i les retallades socials.
TEMES RELACIONATS:
http://conc.ccoo.cat/ensenyament/imatges/dits_drets_defensen.jpg