Prova de capacitació per especialitat

Prova de capacitació per especialitat

Cal fer una prova de capacitació per especialitat.

Exempció de la prova
A fi de tenir l’exempció de la prova, les persones participants de les especialitats del cos de professorat d’ensenyament secundari i del cos de professorat tècnic de formació professional que tinguin una experiència mínima de sis mesos en el món laboral o formació específica en el camp corresponent han d’acreditar documentalment l’experiència i la formació esmentades davant la comissió de selecció el mateix dia de la prova.

Cal que aportin la documentació següent:
– Les persones que han treballat com a assalariades

  1. un certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social (fe de vida laboral) on consti l’empresa i el grup de cotització, actualitzat el mes de setembre del 2010, i
  2. un certificat de l’empresa on consti la durada del contracte, les tasques desenvolupades, el CIF de l’empresa i el nom, el DNI i el càrrec de la persona que certifica.

– Les persones que han treballat com a autònomes

  1. un certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social o de la mutualitat laboral que correspongui,
  2. la liquidació de l’impost d’activitats econòmiques o la pàgina del model 036 de la declaració censal del Ministeri d’Hisenda on consta la descripció, el tipus i el grup d’activitat, i
  3. una declaració personal de les activitats que realitzen.

Una vegada valorada per la comissió avaluadora la documentació acreditativa de l’experiència que hàgiu presentat, en el cas que no hàgiu estat declarat exempt o exempta de la prova, caldrà fer-la.
La prova de capacitació fa referència als objectius i continguts establerts en el currículum dels cicles formatius assignats a l’especialitat i té una part teòrica i una de pràctica.