Permís de paternitat

Permís de paternitat

Aquests dies hem tingut diferents consultes respecte al permís de paternitat. Els dubtes plantejats ens han animat a fer aquest full que intenta donar resposta

La Llei de Pressupostos de l’ Estat per l’any 2011 deixa sense afecte l’entrada en vigor del dret a les 4 setmanes per paternitat de tots els treballadors i es posposa fins l’1 de gener de 2012.
Per tant, amb la regulació legal actual només es té dret a 13 dies ininterromputs de permís de paternitat.
Aquesta regulació NO afecta al personal al servei de les administracions públiques de Catalunya, ja que aquest dret està regulat per una Llei específica a Catalunya:
La Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya, estableix el permís de paternitat i en les condicions següents:

Article 13

Permís de paternitat

1. El progenitor o progenitora, sens perjudici del dret al permís per maternitat, té dret a un permís de paternitat de quatre setmanes consecutives des del finiment del permís de maternitat o de la setzena setmana posterior al part o a l’adopció, sempre que tingui la guarda legal de l’infant i l’altre progenitor o progenitora treballi. Aquest permís és incompatible amb l’autorització de compatibilitat, que resta suspesa d’ofici fins al finiment del permís.
2. El progenitor o progenitora d’una família monoparental, si té la guarda legal exclusiva del fill o filla, també pot gaudir d’aquest permís a continuació del de maternitat.

Font: http://conc.ccoo.cat/ensenyament/actualitat/actu_permis_paternitat_2011.pdf