Nomenaments telemàtics: Criteris d'adjudicació de vacants i substitucions

2.1 Criteris d’adjudicació de vacants i substitucions

El personal de la borsa de treball docent s’ordena en col·lectius per a les especialitats de primària i de secundària. Dins de cada col·lectiu, s’ordena pel número d’ordre, de menor a major:

Col·lectius per a les especialitats de primària 

  1. Cos de mestres amb acord* 
  2. Cos de mestres, sense acord* i amb serveis prestats a la borsa
  3. Cos de mestres sense acord* i sense serveis prestats a la borsa
  4. Cos de secundària, amb acord*, amb disponibilitat per treballar a primària i amb serveis prestats a la borsa de primària
  5. Cos de secundària, sense acord*, amb disponibilitat per treballar a primària i amb serveis prestats a la borsa de primària
  6. Cos de secundària, amb acord*, amb disponibilitat per treballar a primària i sense serveis prestats a la borsa de primària
  7. Cos de secundària, sense acord*, amb disponibilitat per a treballar a primària i sense serveis prestats a la borsa de primària

Col·lectius per a les especialitats de secundària

  1. Cos de secundària, amb acord* 
  2. Cos de secundària, sense acord* i amb serveis prestats a la borsa
  3. Cos de secundària, sense acord* i sense serveis prestats a la borsa

* Acord: persones acollides a les garanties previstes en l’article 6 del Decret 172/2005, de 23 d’agost, de modificació del Decret 133/2001, de 29 de maig, sobre la regulació de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent.

Les vacants i substitucions s’adjudiquen seguint l’ordre de prioritat dels criteris següents:
  1. Especialitat
  2. Tipus de jornada (de més a menys durada)
  3. Tipus de centre o plaça (primer els centres ordinaris i després els centres i els llocs de treball especials)

Així, per exemple, es comença per la primera especialitat prioritzada i llavors s’adjudiquen les places en l’ordre següent:

  1. les de jornada sencera dels centres ordinaris i
  2. les de jornada sencera dels llocs de treball o centres especials (protecció de menors, formació de persones adultes, etc.).

Es continua per la segona especialitat prioritzada i s’adjudica d’acord amb els criteris 1 i 2, i així successivament seguint la priorització de les especialitats.
Un cop s’han adjudicat totes les places de jornada sencera de totes les especialitats, s’adjudiquen les de jornada 0,83, després les de jornada 0,66 i encara després les de jornada 0,50 i 0,33.

El dia de l’adjudicació es publiquen a la pàgina web dels serveis territorials d’Ensenyament i del Consorci d’Educació de Barcelona les especialitats en què hi ha vacants o substitucions i la seva priorització.
Temes relacionats:

Nomenaments telemàtics: adreces electròniques per a la gestió