CCOO DENUNCIA L’ESTAT POLICIAL A L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Des de CCOO denunciem l’última i greu actuació del coordinador de la Conselleria d’Educació a Albacete. 
Aquesta actuació ha estat un correu electrònic enviat als centres de la província en la qual insten els equips directius dels centres educatius a que investiguin i comuniquin quins professors van a fer classes amb samarretes verdes amb missatges reivindicatius. 

Durant l’inici del curs escolar, la Conselleria va pretendre que els equips directius es convertissin en els executors de les retallades de plantilles ordenats per l’administració educativa regional. Amb posterioritat, els van traslladar que tinguessin cura amb les explicacions que donaven a les famílies sobre la reducció del professorat del seu centre i com anava a afectar la marxa ordinària del curs, i, per tant, en la qualitat de l’educació dels seus fills. Ara, la Conselleria pretén convertir els equips directius en agents policials per investigar qui van a fer classes amb samarretes verdes. 

L’administració oblida que, per ara, els professionals de l’educació tenim dret a exigir una “educació pública de tots i per a tots”, com diu l’eslògan de les samarretes verdes que centenars d’ensenyants porten quan van als centres educatius a treballar. A més, les reivindicacions laborals vigents segueixen sent legals a Espanya, de manera que l’extralimitació de l’administració ha sobrepassat tots els límits permesos. Potser en el futur serà il.legal la utilització del color verd a la vestimenta del professorat. 
Des de CCOO condemnem enèrgicament les actuacions dutes a terme pels serveis perifèrics de la Conselleria d’Educació i exigim que es notifiqui als centres educatius l’anulació de les ordres donades pel que fa al’ús de les samarretes verdes, símbol de les reivindicacions en defensa d’una escola pública de tots i per a tots. 
Així mateix, esperem que no es tornin a produir actuacions d’aquestes característiques.