CCOO rep el suport de la resta de sindicats defensant la no aplicació de l’article 23.3

CCOO rep el suport de la resta de sindicats defensant la no aplicació de l’article 23.3

CCOO s’oposa a l’ampliació d’hores lectives del professorat de l’ESO a més de 100 centres d’una línia.

Què puc fer si pretenen ampliar les hores al meu centre?


Si pretenen ampliar o ja han ampliat les hores lectives al teu centre, posa’t en contacte de manera individual o col·lectiva amb CCOO, on seràs assessorat de manera totalment confidencial.
Un any més, les Patronals de l’ensenyament privat a Catalunya van presentar a la Comissió paritària un llistat de més de 100 centres d’una línia d’ESO que sol·liciten ampliar les hores lectives en aplicació de l’article 23.3 del conveni. Però enguany, l’oposició de CCOO ha comptat amb el suport dels altres sindicats que tradicionalment acceptaven la mesura.
CCOO faria costat a aquelles escoles que realment tinguessin dificultats per a l’establiment de les 24 hores, però no ha donat ni donarà suport a l’aplicació abusiva de l’article 23.3. Enguany, la resta de sindicats s’han sumat a la negativa perquè entenen que en l’actual situació de confrontació, retallades i bloqueig del conveni no poden seguir pactant com ho havien fet fins ara.
Què implicaria l’aprovació d’aquestes sol·licituds?

A la pràctica, per als centres afectats, suposaria que el professorat d’ESO hauria de fer 25 hores lectives i 5 no lectives, en comptes de les 24 i 6 d’aplicació general. Evidentment, parlem d’unes hores lectives mínimes i no màximes  perquè massa sovint a les hores no lectives es fan guàrdies que s’utilitzen per a vigilàncies i substitucions no retribuïdes, incrementant la càrrega lectiva que patim i disminuint les hores de preparació, tutories,… Més feina x menys sou!

Perquè CCOO s’oposa a aquestes sol·licituds?

Perquè cap d’aquestes sol·licituds ve raonada ni ha comptat amb la comunicació i acord dels representants dels treballadors en el centre. Al contrari, ens consta que a molts d’aquests centres hi ha personal que cobrant el 100% de les hores fa menys o moltes menys hores lectives de les què li  correspon. No sembla raonable que alguns haguem de compensar amb el nostre sobre esforç les reduccions horàries d’altres.
Quines repercussions té aquesta negativa?

Per a poder aplicar-se, les sol·licituds d’ampliació haurien de comptar amb l’aprovació del 60% de cadascuna de les parts, patronal i sindical (art. 6). Per tant, a dia d’avui, aquest increment horari no pot ser aplicat.