La reducció dels nostres salaris va representar una agressió sense precedents als empleats públics i l’inici d’una sèrie de retallades de drets socials i laborals que han acabat afectant a totes les treballadores i els treballadors.
Des de l’inici, CCOO vam manifestar que aquesta retallada representava una vulneració de drets constitucionals i un incompliment dels convenis col·lectius, que fixen les retribucions de tot el personal laboral (PDI-L i PAS-L) de les universitats públiques catalanes. Davant d’aquestes vulneracions i incompliments, CCOO ha promogut la posada en marxa de les accions legals necessàries per aconseguir que els tribunals de justícia dictaminin que la retallada és il·legal. En l’àmbit funcionarial és un procés més lent, però en l’àmbit laboral ja hi ha hagut algun pronunciament esperançador, com el cas de la demanda de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre, promoguda per CCOO i UGT, a partir de la qual la Audiencia Nacional ha elevat una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional (per llegir-ne més…).
Ara és el torn de les universitats: des de CCOO assumim que la defensa dels nostres drets ha de ser col·lectiva i és per això que hem iniciat la denúncia de la retallada del 5% mitjançant un conflicte col·lectiu en l’àmbit laboral davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Com sabeu, des del primer dia, CCOO i la resta de forces sindicals vam plantar cara a totes aquestes agressions i vam animar-vos a sortir al carrer per dir, alt i fort, que AIXÍ NO sortiríem de la crisi i que hi ha alternatives possibles. Totes aquestes mobilitzacions han contribuït, sens dubte, a frenar la desregulació laboral i els intents de desmantellar la funció pública.
Aquesta acció legal que us anunciem avui és un pas més en la defensa dels nostres drets i de la nostra dignitat com a empleats públics. Però, el camí no acaba aquí: el temps ens ha donat la raó i, tal com vam advertir, les mesures injustes i antisocials adoptades no han aconseguit treure’ns de la crisi. Malgrat això, tornem a sentir parlar de més i més retallades (pensions, jubilació, negociació col·lectiva, reducció del nombre dels empleats públics…). 
Aquest mes de desembre haurem de tornar a prendre els carrers per reivindicar-nos i protegir els nostres drets; uns drets que hem aconseguit després de molts anys de sacrificis, lluita sindical i esforç col·lectiu de les treballadores i els treballadores d’aquest país.
Us seguirem informant…
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.